Nok en meget sterk prestasjon av IL Stjørdals Blink senior elitelag

Innspurt fellestart, Kristian på 2.plass

IL Stjørdals Blink sykkel rapporterer fra helgens Kalas Cup i Østersund, Jämtland UpHill. Store deler av den svenske eliten var på plass med Team Cycelcity, Team Borås og Vallentuna CK blant annet.

Lørdag var det gateritt med bakkespurt hver runde på Østersund skistadion, der ble det dominans av Team Cycelcity som tok 6dobbelt, Kristian Engen Forbord fra Stjørdals Blink tok en sterk 7.plass.

Søndag var det 18mil fellestart i en relativt flat løype, men med en 2kilometer lang bakke opp til mål hver runde, slik at totalt antall høydemeter ble saftige 2300m. Her kontrollerte igjen Team Cycelcity løpet, som var mannsterke med 8mann til start, det meste som skjedde. IL Stjørdals Blink stilte med følgende 6: Kristian Engen Forbord, Amund Hansen, Arnt Ove Fordal, Geir Arne Øfsti, Arnt Oe Vold og Thor Ole Vold. Laget vårt fungerte bra og det ble jobba bra med tetting av luker og bruddforsøk underveis. På slutten kom dermed Kristian seg avgårde med 4 andre i det avgjørende bruddet. To fra Cycelcity, Henrik Åbom fra Team Borås og Patrick Moren fra Vallentuna CK, lederen av den svenske cupen. Disse 5 kom samlet mot mål, ca 2 min før hovedfeltet. I spurten var Henrik Åbom sterkest, men Kristian Engen Forbord sikra en vanvittig sterk andreplass.

Underveis fungerte resten av laget som hjelperyttere, Amund og Arnt Ove Vold var raske med å sørge for å få tak i ett reservehjul til Kristian da han fikk tekniske problemer tidlig i løpet og alle servicebilene bare kjørte avgårde. Arnt Ove Fordal var på hugget ved flere anledninger og bidrog til at ett svært skummelt brudd med flere mann fra Cycelcity som stakk avgårde mot slutten av løpet ble innkjørt. Rett etter kom altså Kristian seg avgårde i det avgjørende bruddet som holdt helt inn til mål.

Under helgen var det også en Bergakung konkurranse, her ble vinneren sammenlagt Johan Lindgren, Team Cycelcity. Denne konkurransen gikk over hele helga med poeng til de første over målstreken hver runde, eller det høyeste punktet i løypa, Fredag startet denne konkurransen med en bakketempo fellestart med ca 55mann til start, her deltok ikke alle elitelagene fra Sverige, her var Kristian uheldig og punkterte midtveis i bra posisjon. Thor Ole tok her en 3.plass og sikret en hederlig plassering for laget. Arnt Ove Vold tok her en 14.plass.

Planen framover er å kjøre alle gjenværende norgescuper og prøve å få topp 3 sammenlagt i Norgescupen totalt. Kristian ligger her nå på en sterk 5.plass for øyeblikket, men vi sikter høyere og tiden vil vise om vi klarer å klatre til pallen etter siste Norgescup første helga i oktober.

Flere bilder og andre nyheter på vår hjemmeside

Bildeserie med 25 bilder — bla ved å trykke på pilene
Vist 1174 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder